Iohannes de Hildesheim : Historia de gestis et translatione Trium regum - Real Biblioteca, Patrimonio Nacional. (AVISOS. Noticias de la Real Biblioteca, 1997)
Cap. XII Postquam ut dictum est hií tres reges gloriosi itaque cum thesauris pompa et ornamentis ac comitatu et diversa expedicione se nobiliter in ommnibus et per omnia preparassent, et exeuntes fines regnorum suorum, et quamvis de proposito et intencione alterius penitus ignarus propter multam et nimiam et longam inter eos et terras eorum distantiam, tamen unumquemque regem et suum exercitum et comitatum et expedicionem stella eque bene procedebat, et stella cum euntibus ibat et cum stantibus stabat et de nocte non ut luna vel stella sed ut sol radians in virtute sua omnia ipsorum itinera Iluminabat…